Menu

PATIËNT

Er zijn diverse risicofactoren zoals roken, suikerziekte, bloedarmoede en een hogere leeftijd die het herstel van een botbreuk vertragen. Huur zelf een Osteotron IV en laat het apparaat iedere dag circa 20 minuten zijn werk doen. Veilig, eenvoudig, pijnloos en effectief.

Een botbreuk is pijnlijk en vervelend, omdat het u ernstig beperkt in uw bewegingsvrijheid. U wilt dan ook dat het bot snel weer aangroeit, zodat u weer goed kunt bewegen, werken, sporten en u zelf kunt redden. Er zijn een aantal factoren die het herstel kunnen afremmen, zoals:

  • Roken
  • Bloedarmoede
  • Botkwaliteit
  • Levensstijl
  • Leeftijd
  • Bepaalde medicijnen

Vaak wordt pas na weken geconstateerd dat een bot traag of helemaal niet geneest. Op dat moment kan een botgroeistimulator worden ingezet waardoor in de meeste gevallen de breuk (sneller) heelt. Vaak kan hiermee een operatieve ingreep voorkomen worden.

U kunt zelf actie ondernemen en bijvoorbeeld al direct na de botbreuk kiezen voor de Osteotron IV.

Hoe werkt het?
De Osteotron produceert ultrasone geluidsgolven die volstrekt veilig zijn en bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij de echografie. Deze golven stimuleren de cellen die bot aanmaken. Ze zetten als het ware het lichaam aan tot zelfgenezing.

De behandeling
Het apparaat is uiterst eenvoudig te gebruiken. U plaatst de sonde (het ronde plaatjes) op de aangewezen plaats op de huid, die u ingesmeerd heeft met speciale, bijgeleverde gel. U bevestigt de sonde met klittenband straps, waardoor deze op zijn plaats blijft zitten en zet het apparaat met één druk op de knop aan. Na 20 – 30 minuten krijgt u het signaal dat de sessie klaar is. Gedurende 5 tot 6 weken herhaalt u dagelijks deze sessie.

Gips
De behandeling kan met en zonder gips uitgevoerd worden. Als er gekozen wordt voor gips, dan dient uw specialist of de gipskamer het aanleggen van speciaal gips voor te schrijven, waarbij de sondeplaats wordt ingebouwd.

Begeleiding
De Osteotron IV wordt door onze deskundige en medisch geschoolde medewerker op maat ingesteld. U krijgt persoonlijke uitleg én een Nederlandse handleiding mee. Alle benodigde accessoires, inclusief een fles gel, worden meegeleverd.

Huren
U huurt de Osteotron IV tegen een bescheiden bedrag per week. Dat is inclusief persoonlijke uitleg bij het afleveren. Na afloop mag u de complete set op onze kosten terugsturen.

Mobiel
Met behulp van batterijen kunt u de Osteotron IV zelfs 20 dagen draadloos gebruiken, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Heeft u vragen over de Osteotron of wilt u in uw ziekenhuis en/of gipskamer ook kiezen voor deze efficiënte behandelmethode, aarzel dan niet en neem contact me mij op. U kunt mij bereiken via info@osteotron.nl of ga naar contact.

Ga naar contact